Acné

Ongeveer 85% van de mensen, in de leeftijdsgroep van 12 tot 24 jaar heeft in mindere en of meerdere mate last van acne.

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Wanneer de acne onjuist behandeld wordt kunnen er littekens achterblijven. Acne is niet besmettelijk, Het komt rond e puberteit vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Op later leeftijd komt het vaker bij vrouwen dan bij mannen voor.

Verschillende factoren zijn van invloed op het ontstaan van acne. Waaronder een verhoogde talgproductie, dit ontstaat in de puberteit onder invloed van hormonen. De talgklieren in het gezicht, op de borst en op de rug worden groter en produceren meer en dikkere talg. Een andere factor is dat de afvoerkanaaltjes van de talgklierfollikels, die talg van de talgklier naar de huid afvoeren, verstopt kunnen raken. Dit komt doordat huidschilfers niet/niet goed afschilferen en samenklonteren. De talg kan niet meer naar buiten en gaat zich ophopen, zo ontstaan mee-eters (witte comedonen)

Hoe wordt Acne behandeld?
Bij Le Blanc Schoonheidssalon zijn er verschillende behandel methoden, dat kan een reinigende behandeling zijn, een peeling, microneedling of er worden werkzame ingrediënten ingesluisd ( iontoforese) om de talg te reguleren. De behandeling richt zich vooral op het voorkomen van weefselbeschadigingen (laesies) vorming van littekens en eventuele pijn te verminderen

Er bestaat geen standaard behandeling voor acne. De behandeling hangt af van de ernst van de acne, de klachten, de littekenvorming, de leeftijd en het geslacht. De aanwezigheid van bijvoorbeeld mee-eters vraagt om een andere behandeling dan bij de aanwezigheid van flinke ontstekingen. Acne op de romp is minder makkelijk te behandelen dan acne in het gezicht.

Echter door gebruik te maken van peelingen gericht op een acne huid, worden er mooie resultaten bereikt.

Reserveer hier je behandeling

Door op onderstaande knop te drukken kom je gelijk in ons reserveringssysteem.
Hier kun je meteen zien wanneer er een plekje voor je vrij is.

Wij zijn verhuisd!

Ons nieuwe adres is: 
Persephonestraat 5-3
5047 TT Tilburg