Couperose

Couperose, wat kan je daaraan doen?
Van die gezellig blozende Hollandse wangen. Leuk, totdat je er zelf last van krijgt. Het begint met een klein gesprongen vaatje en voor je het weet zitten beide wangen vol. En als je pech hebt, krijg de daarbij ook een rode neus. Als je in de spiegel kijkt zie je ineens het beeld van je moeder, want ja die had er ook last van. Camoufleren wordt steeds moeilijker en die groene crèmes werken maar zeer matig. Couperose: hoe ontstaat dit en hoe kunnen wij je daarbij helpen?

Wat is couperose?

Couperose is een onschuldige maar vervelende huidaandoening waarbij er uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes zichtbaar zijn in je gezicht, voornamelijk op kin, wangen en neus. De uitgezette bloedvaatjes kunnen ook klachten geven zoals jeuk, prikkelingen of branderigheid. De ernst van de klachten kan per (moment van de) dag verschillen.
Couperose komt vooral voor bij mensen boven de dertig jaar met een blanke huid. Daarnaast komt het vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De medische term voor couperose is ‘essentiële teleangiëctasiëen’.

Couperose herkennen
Door met je vingertop op een uitgezet vaatje te drukken, verdwijnt de roodheid even, maar na een paar seconden keert het weer terug. Een arts kan de diagnose couperose op het blote oog stellen: er is geen huidbiopsie voor nodig.
Couperose of rosacea?
Couperose wordt vaak verward met rosacea, maar dit is niet hetzelfde. Bij rosacea komen, in tegenstelling tot bij couperose, ook rode bultjes, puskoppen en zwellingen voor.

Couperose behandelen

Couperose gaat niet vanzelf over. Het kan in de loop der jaren wel stabiel blijven, maar juist ook verergeren en/of uitbreiden. Wij van Le Blanc kunnen u helpen met een behandeling op maat.

Reserveer hier je behandeling

Door op onderstaande knop te drukken kom je gelijk in ons reserveringssysteem.
Hier kun je meteen zien wanneer er een plekje voor je vrij is.

Wij zijn verhuisd!

Ons nieuwe adres is: 
Persephonestraat 5-3
5047 TT Tilburg